Rijstnoedels met kip en rode paprika

Porties: 4 Totale tijd: 30 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Rijstnoedels met kip, paprika en ananas in een zoetzure saus
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 15 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Simpel gerecht, snel en eenvoudig klaar te maken. Voor de saus voeg ik een flesje sweet en sour toe van Fairtrade, dat zorgt voor veel suiker in het gerecht. Mocht je dit willen voorkomen dan is het raadzaam om de saus zelf te maken. Zodra ik een lekker variant vind die eenvoudig te maken is, zal ik deze toevoegen aan deze site. 

Vroeger kocht ik een hele ananas en dan kost het wat tijd om die in stukken te snijden. Tegenwoordig koop ik de hele verse ananas van AH in ronde verpakking. Lekker makkelijk. 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de paprika in repen en dan in stukken. Snipper de rode ui en snijd de ananas in kleine stukken. 

  2. Verhit olie in een wok en roerbak de ui 2-3 minuten tot deze glazig is.

  3. Voeg de kipreepjes toe en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg de paprikastukjes toe en roerbak 3- 5 minuten. 

  4. Voeg de ananas en woksaus toe en warm nog even 4 minuten goed door.

  5. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  6. Serveer de noedels met de zoetzure saus. 

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij, snelle maaltijd
Ingedeeld onder