Lasagne

Porties: 4 Totale tijd: 45 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Lasagne met bechamelsaus of geraspte kaas uit de oven
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 45 minuten Totale tijd 45 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Italiaanse lasagne uit de oven. De lasagne kan gemaakt worden met een laagje bechamelsaus, die onder de gril nog even bruin kan worden of met een laagje geraspte kaas. Het recept is met bechamelsaus. Mocht je geen tijd hebben om deze te maken dan bestrooi je de laatste laag met geraspte vegan kaas.

Ingrediënten

Bechamelsaus

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Bak de gehakt rul in olijfolie en kruid deze met de helft van de  Italiaanse kruiden en paprikapoeder. 

  3. Voeg de groentemix toe en bak deze mee. Bestrooi met basilicum en oregano en de rest van de Italiaanse kruiden. 

  4. Maak ondertussen de bechamelsaus:
    • Smelt de boter in een steelpannetje.
    • Voeg de bloem toe en roer het met een pollepel door elkaar.
    • Laat het op een zacht vuur garen, tot het zanderig wordt
    • Meng nu met een garde beetje bij beetje de melk erdoor tot er een gladde saus ontstaat en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Voeg de rode tomatensaus en het blikje toe aan de gehakt en groente en warm nog even goed door. 

  6. Pak een ovenschool en vul deze eerst met een laagje saus, dan een laagje lasagnebladen , dan een laagje saus, dan een laagje lasagnebladen en dan weer een laagje saus.

  7. Eindig met een laagje lasagnebladen en bestrijk dit met de bechamelsaus. Voor de geraspte kaas eindig je met een laagje saus en daar overheen strooi je daar de geraspte kaas. 

  8. Zet de ovenschaal in de oven en verwarm deze 30 minuten. Zet nog even 3 - 5 minuten onder de gril voor een goudbruine bechamelsaus. Houdt goed in de gaten, want de gril gaat snel. 

  9. Serveer de lasagne eventueel met een lekkere Italiaanse salade.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder