Vegan minestrone soep

Porties: 4 Totale tijd: 45 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Lekkere minestrone soep vol groente
pinit

Vegan minestrone soep

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 25 minuten Totale tijd 45 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Herfst

Beschrijving

Vegan minestrone soep met veel groenten. De smaakmaker in deze soep is de basilicum. Het is lekker om bij het bakken van de groenten al basilicum kruiden toe te voegen, zodat de smaak lekker vol wordt.

Let bij de bouillonblokjes goed op dat je de glutenvrije en vegan variant koopt. 

Voor de verandering kun je in plaats van vastkokende aardappelen ook zoete aardappel toevoegen. Weer even iets anders. 

 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd alle groenten in de kleine blokjes en hak de basilicum fijn.

  2. Verhit 1 eetlepel olie in een grote braadpan. Voeg de in blokjes gesneden bleekselderij en wortel toe. Bestrooi met basilicum kruiden. Bak dit onder af en toe roeren ongeveer 3- 5 minuten aan.

  3. Voeg de in blokjes gesneden courgette toe en bak even mee (ongeveer 3 minuten). 

  4. Verwarm de bouillon in een soeppan. Als de groenten wat zachter zijn voeg je de deze toe aan de groentebouillon samen met de tomatenblokjes en aardappelen.

  5. Roer en laat de soep 15 minuten sudderen op laag vuur. Voeg de fijngehakte basilicum toe. Voeg naar smaak zout en peper toe.

  6. Serveer met glutenvrije stokbrood en kruidencrème of pesto. 

Keywords: veganistisch, glutenvrij
Ingedeeld onder