Kipkerrie met verse ananas en rijst

Porties: 4 Totale tijd: 50 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Zoete kipkerrie met zilvervliesrijst
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 30 minuten Totale tijd 50 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

De kipkerrie krijgt een heerlijk zoete smaak door verse ananas toe te voegen. De kipkerrie kun je maken van allerlei groenten, maar zit je in tijdnood dan kun ervoor kiezen om de groenten te vervangen door Chinese Roerbakmix. Lekker snel en makkelijk. 

Voor de ananas gebruik ik de ananasrol, dat scheelt snijwerk en is eenvoudig in kleine stukken te snijden. 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat nagaren met de deksel erop. 

  2. Snijd de winterwortelen, paprika, prei en ananas in kleine stukken. Snipper de ui.

  3. Kook de sperziebonen 10 minuten en giet deze af.

  4. Bak de kip in een beetje olijfolie in een ruimte wok mooi bruin en haal uit de pan.

  5. Bak in dezelfde wok de gesneden groenten tot ze beginnen te kleuren en nog lekker knapperig zijn. .

  6. Voeg dan de glutenvrije bloem en de kerrie toe, bak even mee. Blus af met wat water en het bouillonblokje en roer goed door. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. 

  7. Voeg de ananasstukjes en de kip toe en warm nog even goed door.

  8. Serveer de kipkerrie met de rijst.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder