Gezonde appelmoes
Beschrijving
Het kost even tijd om alle appels te schillen en in stukjes te snijden, maar dat is het absoluut waard. Ik gebruik Elstar appelen, zodat je geen suiker hoeft toe te voegen en de appelmoes toch lekker zoet smaakt. De kaneel voeg ik toe naar smaak. Vooral in de winter gebruik ik meer kaneel voor de winterse sfeer.
Je kunt de appelmoes zo lang opzetten als je wil, hoe langer je de appelmoes kookt des te gladder deze wordt. Ik kook de appelmoes 30 minuten, zodat er ook nog stukjes appel in zitten. Vind je dat niet fijn dan stoof je de appelmoes gewoon wat langer.
Ingrediënten
Bereiding
Schil de Elstar appels en snijd deze in kleine stukken.
Doe een half kopje water in de pan en voeg de appels toe. Voeg de kaneel toe en roer dit rustig door appels. Maak warm tot het kookt.
Laat het minimaal 45 minuten zachtjes doorkoken. Vergeet niet af en toe te roeren.
Zodra het eruit ziet als appelmoes zet je het vuur uit en laat je het afkoelen. Je kunt het ook warm eten, maar koud is lekkerder.