Traybake zalm met asperges

Porties: 4 Totale tijd: 40 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Favoriete zalm traybake met pancetta, groene asperges en cherry tomaten
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 30 minuten Totale tijd 40 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Zomer

Beschrijving

Een heerlijke schotel uit de oven met zalm, pancetta, aardappelen, broccoli, groene asperges en cherrytomaten. Op verschillende tijdstippen voeg je iets toe aan deze schotel, zodat alles perfect gaar wordt.  

We eten deze op dit moment niet zo vaak, omdat de prijzen van de zalm de pan uit rijzen. Daarnaast zijn groene asperges ook niet goedkoop. Maar als we de traybake dan een keertje eten is het wel extra smullen. Ons neefje is een slechte eter, maar schepte toch 2 keer op toen hij deze traybake voorgeschoteld kreeg. 

 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Snijd de broccoli in roosjes, kook 3 minuten en laat uitlekken.

  3. Leg de aardappelschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout en bak 15 minuten in het midden van de oven.

  4. Snijd ondertussen de zalm in een gelijk stuk per persoon en halveer de tomaten.

  5. Neem de bakplaat uit de oven. Verdeel de broccoli, asperges, pancetta en oregano over de aardappelen en bestrooi met oregano. Bak 15 minuten in het midden van de oven.

  6. Voeg de laatste 6-8 minuten de zalm toe (afhankelijk van de dikte van de zalm) en de laatste 5 minuten de tomaatjes.

  7. Neem uit de oven. Halveer de limoen en besprenkel het gerecht naar smaak met limoensap. Serveer de rest van de limoen erbij.

Keywords: visgerecht, vleesgerecht, zuivelvrij, glutenvrij
Ingedeeld onder