Stamppot wortel met snijbonen en zoete spekjes

Porties: 4 Totale tijd: 35 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Winterse stamppot met zoete spekjes
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 35 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Winter

Beschrijving

Winterse stamppot met winterwortelen en snijbonen, die op smaak wordt gebracht door spekjes die zijn gekaramelliseerd in honing. Deze stamppot vindt iedereen lekker!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil en snijd de aardappelen en de wortels in stukjes. Kook alles in één grote pan in 15 minuten gaar.

  2. Kook de snijbonen in een aparte pan in 10 minuten gaar.

  3. Bak de spekjes goed door en giet er op het laatste moment 3 eetlepels honing bij, zodat ze karamelliseren. 

  4. Giet de aardappelen en wortels af en stamp grof (of naar smaak fijn)

  5. Voeg de snijbonen en de gekaramelliseerde spekjes toe en roer het erdoorheen.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder