Vegan tomatensoep
Beschrijving
Heerlijk gevulde tomatensoep, die mijn zoon wekelijks zou willen eten. Als ik wat invries voor een volgende keer is het altijd verdwenen tegen de tijd dat ik het zelf zou willen gebruiken.
Eenvoudig en snel te maken. Als je er afbakbrood bij zou willen bakken, duurt dit langer dan het maken van deze tomatensoep.
Let goed op de ingrediënten van de bouillonblokjes, want hier wordt regelmatig tarwe aan toegevoegd.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm het pak tomatensap samen met de gezeefde tomaten en 1 liter water.
Snijd de trostomaten in kleine stukjes en voeg dit toe aan de pan.
Voeg zodra het kookt de 3 blokjes bouillon toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens de soepgroenten en de vermicelli toe en laat het 15 minuutjes zacht koken.
Rooster een glutenvrij broodje voor bij de soep. Lekker met vegan pesto of vegan kruidencrème.
Serveer de soep met het broodje.