Vegan traybake met plantaardige feta

Porties: 4 Totale tijd: 45 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Heerlijk ovengerecht, eenvoudig te maken
pinit

Vegan traybake met plantaardige feta

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 30 minuten Totale tijd 45 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Herfst

Beschrijving

Heerlijk ovengerecht en eenvoudig te maken. Na wat snijwerk kan de traybake de oven in en kun je rustig even iets anders doen. Boekje lezen, was opvouwen, boodschappenlijst maken....

De vegan traybake kun je naar wens aanpassen. Kies 800 gr gram groenten naar keuze: courgette, aubergine, paprika, wortel, broccoli, bloemkool, pastinaak, etc. Kies de groenten van het seizoen. Deze traybake is gemaakt met courgettes en paprika's, onze favorieten. 

Ingrediënten

Kruidenolie

Bereiding

  1. Snijd de paprika in reepjes en de courgettes in plakken. Snijd de ui in ringen of parten. Maak de krieltjes schoon en halveer ze of snijd in kwarten. 

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. 

  3. Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie. 

  4. Spreid de krieltjes, paprika, courgette en ui goed uit op de bakplaat en bestrooi met de kruidenolie en eventueel zout. 

  5. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de traybake in ongeveer 30 minuten goudbruin, tot alle groenten nog een bite hebben. 

  6. Serveer de traybake met de plantaardige feta en de rucola.

Keywords: veganistisch, glutenvrij
Ingedeeld onder