Pandan rijst met rendang balletjes

Porties: 4 Totale tijd: 40 minuten Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Heerlijk rendang recept met gehaktballetjes van rundergehakt
pinit
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 40 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Voor de rendang balletjes gebruik ik biologische rundergehakt waarvan ik zelf balletjes draai met wat rendang mix erdoor. Hierdoor worden de balletjes lekker pittig en vol smaak. De rendang mix die ik gebruik is van Kokki Dajwa, een van de weinige merken waarvan vrijwel alle producten sojavrij zijn.

De rendang balletjes zijn het lekkerst met een beetje plakkerige rijst, zoals pandan rijst.  

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de paprika in blokjes van ongeveer een centimeter. Snijd de komkommer in plakjes. 

  2. Kneed het gehakt met 40 gr rendang en vorm er ongeveer 20 gehaktballetjes van.

  3. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Braad de gehaktballetjes rondom goudbruin aan.

  4. Voeg de kokosmelk en de rest van de rendang toe. Breng de saus aan de kook en stoof de gehaktballetjes afgedekt in 10 min.

  5. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar en giet af.

  6. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de paprika 3 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten. 

  7. Serveer de rijst met het paprika-boontjes mengsel en de rendang balletjes. Serveer met komkommerplakjes.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij
Ingedeeld onder