Pandan rijst met rendang balletjes
Beschrijving
Voor de rendang balletjes gebruik ik biologische rundergehakt waarvan ik zelf balletjes draai met wat rendang mix erdoor. Hierdoor worden de balletjes lekker pittig en vol smaak. De rendang mix die ik gebruik is van Kokki Dajwa, een van de weinige merken waarvan vrijwel alle producten sojavrij zijn.
De rendang balletjes zijn het lekkerst met een beetje plakkerige rijst, zoals pandan rijst.
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de paprika in blokjes van ongeveer een centimeter. Snijd de komkommer in plakjes.
Kneed het gehakt met 40 gr rendang en vorm er ongeveer 20 gehaktballetjes van.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Braad de gehaktballetjes rondom goudbruin aan.
Voeg de kokosmelk en de rest van de rendang toe. Breng de saus aan de kook en stoof de gehaktballetjes afgedekt in 10 min.
Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar en giet af.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de paprika 3 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten.
Serveer de rijst met het paprika-boontjes mengsel en de rendang balletjes. Serveer met komkommerplakjes.