Vegetarische shakshuka
Beschrijving
Vegetarische shakshuka met zoete aardappels, paprika, courgettes en ei. De zoete aardappelen kun je ook vervangen door een aubergine. De shakshuka is vrij stevig, zodat je deze lekker kunt eten met een glutenvrij pittabroodje (BFree). Glutenvrije naan broodjes zijn nog niet verkrijgbaar helaas. De shakshuka kan ook gecombineerd worden met rijst.
Ingrediënten
Bereiding
Bak de aardappelblokjes 10 minuten in olijfolie in de grote wok op middelhoog tot hoog vuur, let op dat ze niet verbranden.
Snijd ondertussen de courgette, de paprika en eventueel aubergine in gelijke blokjes.
Voeg de paprika, de courgette (evt aubergine) toe aan de aardappelblokjes en voeg de kruiden (kurkuma, gemalen koriander, komijnpoeder en kaneel) toe. Bak nog even goed door.
Voeg dan de gezeefde tomaten toe met het laurierblaadje en doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
Roer de spinazie door de stoof. Maak 3 holtes in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Laat zonder deksel nog 15 - 20 min. op laag vuur stoven tot de eieren (net) gaar zijn.
Verwarm ondertussen de pittabroodjes in de oven of 3 minuten in het broodrooster. Of kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Pluk de blaadjes van de koriander en serveer de shakshuka vervolgens met de koriander.