Rode curry met ananas
Beschrijving
Vegetarisch curry recept dat snel te maken is met een paar ingrediënten. De smaak van de pittige rode curry combineer erg goed met de zoete ananas. Deze curry is lekker met pandan rijst, maar kan ook gegeten worden met een glutenvrij pitta broodje of bloemkoolrijst.
Voor een snellere voorbereidingstijd kun je een rol ananas (AH) kopen. Net zo gemakkelijk.
Ingrediënten
Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking.
Maak de ananas schoon en snijd deze in blokjes. Snijd vervolgens de paprika’s in blokjes en de bosui in ringen.
Verhit een wok met olijfolie en bak hierin de paprikablokjes samen met de bosui tot de paprika knapperig is (5-10 minuten).
Voeg de currypasta toe en roer deze goed door de groente.
Voeg nu de kokosmelk toe met de ananasblokjes. Laat het geheel een minuut of 10 rustig koken tot de ananas wat zachter is.
Is het mengsel te dun? Meng een theelepel arrownoot met een beetje water en roer dit goed door. Voeg dit toe aan de curry om het in te dikken.
Serveer de curry met de rijst.