Zuurkoolschotel met ananas en banaan
Beschrijving
Dit recept is nog uit de tijd dat ik thuis woonde, 35 jaar geleden. Vermoed dat deze toen in de Libelle heeft gestaan, waar mijn moeder lid van was. Wij aten bijna iedere dag aardappelen, groente en vlees. Echt Hollandse pot. Ineens was daar de zuurkoolschotel en we vonden hem heerlijk. Bijna iedere week stond deze op het menu en werd de ovenschotel tot de bodem leeg gelepeld.
Ingrediënten
Bereiding
Warm de oven voor op 180 graden
Schil de aardappelen in stukjes en kook deze in 15 minuten gaar. Giet af en vang de vocht op. Maak er een zachter puree van door kookvocht toe te voegen bij het stampen.
Bak de gehakt rul en voeg de kerriepoeder toe en peper en zout naar smaak.
Bekleed een ovenschaal met de plakjes katenspek en schep het gehakt erin. Voeg vervolgens de zuurkool toe en trek het met een vork uit elkaar.
Snijd de ananas en de banaan in stukjes en leg deze op de zuurkool. Dek het geheel af met de aardappelpuree.
Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven en laat er een korstje op komen. Zet eventueel de laatste 3 minuten de grilstand aan.