Suikervrije bananencake

Porties: 10 Totale tijd: 2 uren Moeilijkheidsgraad: Beginner
Heerlijke suikervrije bananencake van amandelmeel
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 45 minuten Rusttijd 60 minuten Totale tijd 2 uren
Porties: 10
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Deze amandelcake is niet helemaal vegan door het gebruik van eieren, maar wel zuivelvrij en suikervrij. De cake kan aangevuld worden met fruit (blauwe bessen en cranberries) of noten (walnoten of ongezouten notenmix). Door deze variatie smaakt de taart iedere keer anders. 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Meng de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, zout, kaneel, koek en speculaaskruiden, kokosrasp) in een kom of schaal.

  3. Prak de bananen op een bord zo fijn mogelijk met een vork. Breek de eieren in een grote kom en kluts door elkaar. Doe hier de bananenpuree bij en kluts weer door elkaar.

  4. Voeg vervolgens de droge ingrediënten erbij en de blauwe bessen of cranberries en stukjes walnoten of ongezouten notenmix. Meng alles tot een gladde massa

  5. Bekleed je cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de cakevorm.

  6. Bak 45 minuten in de oven (test met een prikker of de cake gaar is, als de prikker er droog uit komt is de cake gaar). Laat minimaal 60 minuten afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt.

Keywords: zuivelvrij, glutenvrij, suikervrij
Ingedeeld onder