Havervlokken met blauwe bessen en banaan

Porties: 1 Totale tijd: 12 uren 15 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Lekkerst ontbijt voor iedere dag
pinit

Havervlokken met blauwe bessen en banaan

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 minuten Kooktijd 10 minuten Rusttijd 12 uur Totale tijd 12 uren 15 minuten
Porties: 1
Beste seizoen: Winter

Beschrijving

Dit is mijn favoriete ontbijtje. Je moet alleen wel de avond van te voren de havervlokken met de kokosmelk in de koelkast zetten, want anders moet het heel lang koken de volgende ochtend. Dus niet vergeten en dan smullen maar. 

PS: in de zomer is dit ontbijt ook lekker, maar dan koud.  

Ingrediënten

Bereiding

  1. 's Avonds: giet 150 ml kokosmelk in een kom en voeg 50 g glutenvrije havervlokken toe. Zet dit in de koelkast en laat staan tot de volgende ochtend.

  2. Giet alles uit de kom in een kleine kookpan en zet op het vuur. Voeg naar wens kaneel toe en de blauwe bessen (vers of bevroren maakt niet uit). Verwarm alles op tot het kookpunt en laat het dan zo'n 5 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Snijd de banaan in plakjes en leg dit in je ontbijtkom. Voeg vervolgens de warme havermoutpap uit het pannetje toe.  Even laten afkoelen en dan smullen maar. 

Keywords: veganistisch, glutenvrij
Ingedeeld onder