Courgetti met gehaktballetjes

Porties: 4 Totale tijd: 40 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Courgetti bolognese met kleine rundersoepballetjes
pinit
Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 40 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Zomer

Beschrijving

Heerlijk recept met extreem veel groenten, doordat de courgetti natuurlijk ook een groente is. Het recept is gemaakt met biologische rundersoepballetjes, maar het is ook lekker met rul gebakken gehakt of tonijn. Bij de tomatensaus kun je variëren met tomatenblokjes of met Datterini en tomatenpuree. 

Je kunt het recept maken door de courgettes door een spirelli te halen, maar tegenwoordig is er ook verse courgetti te koop. Ik gebruik dan 2 x 400 gram verse courgetti voor 4 personen. Net zo makkelijk. 

 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de ui en de paprika’s. 

  2. Verhit een wok met een beetje olijfolie en fruit de ui hierin. Voeg de gehaktballetjes toe met de Italiaanse kruiden en bak dit rul (bij tonijn voeg deze pas op het laatste moment toe aan de saus).

  3. Voeg hier de paprika’s aan toe en wok deze 5 - 7 minuten mee. Voeg het blikje met Datterini tomaten toe en laat dit zo'n 10 minuten sudderen, tot de tomaten kapot zijn. 

  4. Haal de 4 courgettes door de spirelli en kook of bak deze kort (2 - 3 minuten) in een 2e wok. Er hoeft geen olie in, want er zit genoeg vocht in de courgettes.

  5. Serveer de courgetti samen met de rode saus met verse basilicum en geraspte vegan kaas. 

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij
Ingedeeld onder