Gele curry met spruitjes en cashewnoten
Beschrijving
Het vegetarische currygerecht met spruitjes en cashewnoten is een mooie winterse variatie op de gebruikelijke currygerechten. Eigenlijk kun je curry met alle soorten groenten eten. Voor deze curry kan zowel de Indiase korma kruidenpasta als de gele curry kruidenpasta van Fairtrade gebruikt worden. De Korma is iets milder van smaak dan de gele curry.
Ingrediënten
Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking.
Schil de winterwortels en snijd deze in kleine stukjes, snijd de krieltjes in halfjes of kwartjes en maak de spruitjes schoon.
Verhit wat olijfolie in een wok en rasp de gember boven de pan. Fruit de gember tot deze gaat geuren. Voeg de gele curry toe en wok deze nog even mee.
Voeg de wortels, spruitjes en krieltjes toe en wok deze ongeveer 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat het vervolgens 25-30 minuten pruttelen, tot de groenten beetgaar zijn.
Breng op smaak met verse citroensap van een halve citroen. Roer de cashewnoten erdoor en verwarm deze nog even mee.
Roer vlak voor het serveren 2 eetlepels kokosyoghurt erdoor.
Serveer de curry met de rijst en de koriander.