Spinazie stamppot met champignons

Porties: 4 Totale tijd: 35 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Heerlijke vegetarische stamppot, waarbij je het vlees niet zult missen.
pinit

Eenvoudige spinazie stamppot die verrassend lekker smaakt door de gebakken kastanje champignons.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 35 minuten
Porties: 4
Beste seizoen: Herfst

Beschrijving

Lekkere spinaziestamppot eenvoudig te maken met gebakken kastanje champignons. 

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd deze in kleine stukken en kook de aardappelen ongeveer 15 minuten.

  2. Snijd de champignons in dikke plakken.

  3. Ongeveer 4 minuten voordat de aardappelen klaar zijn, zet je een pan op het vuur met een eetlepel olijfolie en voeg je de champignos toe. Knijp er een beetje citroensap boven uit. Voeg vervolgens wat zout toe en draai het vuur wat lager.

  4. Giet de aardappelen af en voeg de spinazie toe. Knijp een halve citroen boven de spinazie uit, wat peper en eventueel zout.

  5. Stamp het geheel tot een grove spinaziestamppot. Dit kan in het begin wat lastig zijn, maar zodra de spinazie wat warmer wordt slinkt de spinazie en gaat het makkelijker.

  6. Verdeel de spinaziestamppot over de borden en voeg de gebakken champignons toe. Serveer met de rest van de citroen.

Keywords: vegetarisch, glutenvrij, veganistisch, snelle maaltijd
Ingedeeld onder