In plaats van bladerdeeg gebruiken we hier zoete aardappels om een rand te creëren voor een taart. Deze methode kan natuurlijk eindeloos gebruikt worden voor het maken van quiches met diverse soorten groenten, maar hier is gekozen voor een pittige Mexicaanse variant.
De taartvorm die wij gebruiken heeft een doorsnede van 24 dm.
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bodem en zijkant van de springvorm met bakpapier.
Kook de zoete-aardappelblokjes in 8 minuten gaar. Giet af.
Pureer de zoete aardappel grof met de pureestamper en verdeel egaal over de bodem en zijkant van de vorm, bak 20-25 minuten in de oven.
Snijd de uien in dunne halve ringen.
Verhit de olie op hoog vuur in een wok en bak de ui en het kipgehakt 8 minuten.
Voeg de wokgroente en de picadillo toe en bak nog 5 minuten. Schep af en toe om. Neem van het vuur.
Klop ondertussen de eieren los en meng met het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de zoete-aardappelbodem uit de oven en verdeel het gehaktmengsel erover. Zet terug in de oven en bak in 40-45 minuten gaar.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.