Zoete aardappelcurry met verse gember, winterwortelen en verse spinazie. De curry is eenvoudig te maken. Deze curry zorgt ervoor dat je heerlijk warm wordt van binnen en dat kunnen we in deze tijd van het jaar wel gebruiken. Vanwege de zoete groenten maken we de curry met een kruidenpasta van rode curry of de Thaise Panang, zodat er wat pit aan toegevoegd wordt. Serveer de curry met verse koriander en limoen.
Deze curry kun je eten met glutenvrije pitta broodjes of rijst (pandan of jasmijn).
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Meng de blokjes zoete aardappel op de bakplaat met olie en een beetje peper en zout. Zet de aardappelen in de oven en rooster 20 minuten.
Snijd de wortels in kleine blokjes (brunoise). Snipper de ui en rasp de gember. Pluk de blaadjes van de verse koriander.
Verhit olie in een pan. Bak hierin de ui en de gember tot ze beginnen te geuren. Voeg de wortelblokjes toe en bak 5 minuten mee.
Kook de rijs volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de kruidenpasta toe en roer goed door en bak even 2 minuten mee. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer goed door.
Laat het op laag vuur doorpruttelen tot de wortel iets zachter is geworden (beetgaar), zo'n 5 - 10 minuten.
Roer beetje bij beetje de verse spinazie door de curry tot de spinazie geslonken is.
Roer de geroosterde zoete aardappel door de curry. Snijd de limoen in parten.
Serveer de curry met de rijst, de limoen en de verse koriander.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.