Heerlijke maaltijdsalade voor de herfst of de winter door de geroosterde zoete aardappelblokjes. Wil je er een volle maaltijdsalade van maken dan kun je ook nog kikkererwten toevoegen, maar ik vond de salade zonder de kikkererwten al voldoende.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en de champignons in kwarten.
Verdeel de zoete aardappel, broccoli, champignons en de helft van de olie over een met bakpapier beklede bakplaat.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om.
Rooster ca. 25 minuten in de oven.
Snipper de sjalotten. Roer de sjalot, mosterd en azijn door elkaar met een garde. Schenk er langzaam, al roerend, de rest van de olie bij. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn.
Haal de groenten uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
Doe in een schaal en schep om met de veldsla, peterselie en dressing.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.