De andijviestamppot heeft een bijzondere smaak door in plaats van gewone kruimige aardappelen zoete aardappelen te gebruiken. Door de toevoeging van zoete aardappelen krijgt het een andere structuur en hoef je er geen vlees bij te eten. Mocht je dat toch willen dan raad ik een kalkoenfilet à la minute aan.
De pijnboompitten zijn op dit moment erg prijzig, maar voegen qua smaak wel echt iets toe. Zeker als je het gerecht zonder vlees eet.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook deze in 10 minuten gaar.
Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen.
Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
Schep de paprika en andijvie door de puree en verwarm al omscheppend 3 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper.
Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.