Heerlijke glutenvrije wortelcake. De cake is niet volledig vegan, omdat er eieren gebruikt worden. Mocht je de cake vegan willen eten dan kun je de 3 eieren vervangen door 9 eetlepels appelmoes.
Ingrediënten
150gram geraspte wortelen (julienne)
2 bananen
100gram dadels
50gram walnoten
100gram amandelmeel
3 eieren (of 9 el appelmoes)
30gram rozijnen
1eetlepel vanille extract
1theelepel wijnsteen bakpoeder
0,5theelepel zout
2theelepel koek en speculaaskruiden
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
2
Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Doe de stukjes banaan samen met de eieren, dadels en het vanille extract in een blender en mix glad.
3
Hak de walnoten grof. Meng het amandelmeel met de speculaaskruiden, bakpoeder en het zout. Meng de geraspte wortelen erdoor.
4
Giet het ei mengsel erbij en spatel alles door elkaar. Meng 2/3 van de gehakte wal-noten en de rozijnen er door.
5
Giet het beslag in de cakevorm en strooi de rest van de walnoten erover.
6
Bak de cake 45 minuten in de oven en laat afkoelen in de oven.