Print opties:

Waldorfsalade met gebakken aardappeltjes

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 35 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Waldorfsalade met bleekselderij en gerookte kip. Door de toevoeging van appels en rode druiven wordt het een frisse salade. De walnoten en de dressing maken het helemaal af. De salade smaakt heerlijk met gebakken krieltjes met Provençaalse kruiden. 

Ingrediënten
  • 750 gr krieltjes
  • 1 bs bleekselderij
  • 250 gr rode druiven
  • 2 appels (zoet)
  • 300 gr gerookte kipfilet
  • 50 gr walnoten
  • 2 el honing mosterddressing
  • 1,5 el Provençaalse kruiden
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Kook de krieltjes 7 minuten en bak ze in een wok met de Provençaalse kruiden.

  2. Was ondertussen de bleekselderij en snijd deze in boogjes. Was en halveer de druiven. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.

  3. Snijd de gerookte kip in kleine stukjes. 

  4. Hak de walnoten grof met een mes. 

  5. Schep de bleekselderij, de druiven, de appel en de kip om in een saladekom. Bestrooi met de walnoten.

  6. Serveer de salade met de dressing en de aardappeltjes.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.