Print opties:

Vegan traybake met plantaardige feta

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Beschrijving

Heerlijk ovengerecht en eenvoudig te maken. Na wat snijwerk kan de traybake de oven in en kun je rustig even iets anders doen. Boekje lezen, was opvouwen, boodschappenlijst maken....

De vegan traybake kun je naar wens aanpassen. Kies 800 gr gram groenten naar keuze: courgette, aubergine, paprika, wortel, broccoli, bloemkool, pastinaak, etc. Kies de groenten van het seizoen. Deze traybake is gemaakt met courgettes en paprika's, onze favorieten. 

Ingrediënten
  • 1 kg krieltjes (vastkokend)
  • 4 paprika's (rood of mix)
  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 100 gr plantaardige feta (Violife)
  • 85 gr rucola
  • Kruidenolie
  • 4-6 el olijfolie
  • 1 el rozemarijn
  • 0,5 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
Bereiding
  1. Snijd de paprika in reepjes en de courgettes in plakken. Snijd de ui in ringen of parten. Maak de krieltjes schoon en halveer ze of snijd in kwarten. 

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. 

  3. Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie. 

  4. Spreid de krieltjes, paprika, courgette en ui goed uit op de bakplaat en bestrooi met de kruidenolie en eventueel zout. 

  5. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de traybake in ongeveer 30 minuten goudbruin, tot alle groenten nog een bite hebben. 

  6. Serveer de traybake met de plantaardige feta en de rucola.

Keywords: veganistisch, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.