Print opties:

Vegan tomatensoep

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 20 minuten
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Beschrijving

Heerlijk gevulde tomatensoep, die mijn zoon wekelijks zou willen eten. Als ik wat invries voor een volgende keer is het altijd verdwenen tegen de tijd dat ik het zelf zou willen gebruiken. 

Eenvoudig en snel te maken. Als je er afbakbrood bij zou willen bakken, duurt dit langer dan het maken van deze tomatensoep.  

Let goed op de ingrediënten van de bouillonblokjes, want hier wordt regelmatig tarwe aan toegevoegd. 

Ingrediënten
  • 1 pk tomatensap
  • 5-6 trostomaten
  • 720 ml gezeefde tomaten (Mutti)
  • 3 kruiden- of groentenbouillon
  • 250 gr boerensoepgroenten
  • 350 gr fijne soepgroenten
  • 75 gr vermicelli (glutenvrij)
Bereiding
  1. Verwarm het pak tomatensap samen met de gezeefde tomaten en 1 liter water. 

  2. Snijd de trostomaten in kleine stukjes en voeg dit toe aan de pan. 

  3. Voeg zodra het kookt de 3 blokjes bouillon toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens de soepgroenten en de vermicelli toe en laat het 15 minuutjes zacht koken.

  4. Rooster een glutenvrij broodje voor bij de soep. Lekker met vegan pesto of vegan kruidencrème.

  5. Serveer de soep met het broodje. 

Keywords: veganistisch, glutenvrij, snelle maaltijd

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.