De vegan bolognesesaus met winterwortelen en kastanjechampignons kan zowel met verse Italiaanse kruiden worden gemaakt als met gedroogde kruiden. De verse Italiaanse kruiden snijd ik altijd heel fijn, zodat ik ze in de saus mee kan laten pruttelen.
De saus is lekker met allerlei soorten glutenvrije pasta en kan geserveerd worden met rucola, verse basilicum en/of vegan geraspte kaas.
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de bleekselderij ook in stukjes van ½ cm. Snipper de ui. Pluk de blaadjes van de Italiaanse kruiden en snijd deze fijn.
Bak de ui in olie. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en fruit 5 min. mee. Snijd de champignons fijn en voeg de champignons toe.
Draai het vuur hoog en voeg de tomaten met de Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
Laat op laag vuur zonder deksel 30 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met de peper en eventueel zout
Kook de pasta volgens de beschrijving op het pak.
Serveer de pasta samen met de saus. Lekker met rucola, verse basilicum en/of vegan kaas.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.