Print opties:

Vegetarische ovenfrittata

Kookmethode
Keuken
Gangen
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 45 minuten Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

Ovenfrittata gevuld met winterwortelen, bieten, aardappelen en zoete aardappelen. 

Er gaat wat snijwerk aan vooraf, maar als de schotel in de oven staat heb je alle tijd om even iets anders te doen. Na een half uur worden de eieren toegevoegd en moet de frittata nog ongeveer 15 minuten in de oven bakken.  

Voor deze frittata heb je een ovenschaal nodig van 30 x 40 cm.

Ingrediënten
  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 400 gr zoete aardappelen
  • 500 gr winterwortelen
  • 400 gr gekookte bietjes
  • 2 uien
  • 15 mg Italiaanse kruidenmix
  • 8 biologische eieren
  • 2 el olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de winterpeen, bieten, zoete aardappelen en vastkokende aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de uien in partjes.

  3. Haal de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd deze erg fijn. Meng met de olie.

  4. Doe de groenten en aardappelen in de ovenschaal en schep om met de kruidenolie. Bestrooi met peper.

  5. Bak de groenten ca 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. 

  6. Klop de eieren los met peper. Haal de schaal uit de oven, laat de oven aan staan. Schep de groenten om en schenk de losgeklopte eieren erover. Zet de schaal terug en bak de frittata nog ca. 15 minuten in de oven.

Keywords: glutenvrij, zuivelvrij, vegetarisch

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.