Print opties:

Veganistische pasta met aubergine

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 35 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Deze veganistische pasta is heerlijk rijk van smaak door alle groenten die erin zitten. In dit recept gebruik ik aubergine, courgette en paprika's. Maar je kunt natuurlijk ook champignons, winterwortelen en/of bleekselderij toevoegen. Eigenlijk vrijwel alle groenten uit je koelkast zijn smaakvol met een rode tomatensaus en pasta. 

De pasta is lekker te combineren met geraspte vegan kaas of verse basilicum of rucola. 

Deze pasta is ook heerlijk met tonijn erdoor. Je voegt aan het einde een blik tonijn toe en warmt alles nog even goed door. Maar dan is de pasta natuurlijk niet meer veganistisch. 

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 3 paprika's
  • 300 gr glutenvrije pasta
  • 25 gr vegan geraspte kaas
  • 1 b tomatenblokjes
  • 720 ml tomatensaus met basilicum (Mutti)
Bereiding
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de aubergine, courgettes en paprika's in gelijke stukken. 

  3. Verwarm de olijfolie in de wok en voeg de groenten toe. Bak tot deze beetgaar zijn en voeg dan een blik tomatenblokjes toe. 

  4. Voeg de tomatensaus met basilicum toe en warm nog even goed door. 

  5. Lekker te combineren met vegan geraspte kaas, verse basilicum of rucola. 

Keywords: veganistisch, glutenvrij, snelle maaltijd

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.