Een heerlijk vegan traybake gerecht met een bijzondere pinda limoendressing. De groenten in deze trabyake zijn bloemkool, kikkererwten en zoete aardappeltjes. Dus ook nog eens bomvol groenten.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water, laat goed uitlekken.
Meng ⅓ van de olie met het komijnzaad, peper en eventueel zout. Meng de zoete aardappel, bloemkool en kikkererwten met het oliemengsel en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, bak ca. 20 minuten – 25 minuten in de oven.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Rasp de gember fijn, snijd de koriander fijn.
Meng het limoensap, -rasp, de gember en de helft van de koriander met de pindakaas en de rest van de olie. Breng op smaak met de chilivlokken en eventueel zout.
Besprenkel de traybake met de dressing en bestrooi met de rest van de koriander.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.