Smaakvolle suikerbrood en gemakkelijk te maken. Met de kerst nergens meer een glutenvrije en melkvrije suikerbrood kunnen vinden, dus op zoek naar een recept. Het recept iets aangepast en klaar is mijn suikerbrood. Moet eerlijk zeggen dat mijn eerste plakje suikerbrood nog nooit zo lekker verse gesmaakt heeft. Echt genoten.
Ik heb een ei gebruikt, maar deze is te vervangen door 50 gram appelmoes, zodat het brood volledig vegan is.
Het was even zoeken naar de suikerparels, maar deze blijken verkrijgbaar bij de Welkoop (wie had dat gedacht).
Bekleed de cakevorm van 25 cm met bakpapier.
Maak de plantaardige melk lauwwarm. Doe de gist in een kom en voeg de agavesiroop toe samen met de lauwwarme plantaardige melk. Roer dit goed door en laat zo'n 10 minuten staan.
Smelt 60 gram boter op een zacht vuur.
Doe de broodmix in een mengkom en voeg hier het zout, gembersiroop en vanille extract aan toe.
Zodra het gistmengsel begint te borrelen voeg je dit samen met de gesmolten boter en het ei toe aan de mengkom.
Kneed er een egaal deeg van met de mixer met deeghaken.
Laat de deeg 30 minuten rijzen op een warme plek. Ik heb hier de oven voor gebruikt.
Smelt 20 gram plantaardige boter. Doe de suikerparels in een bakje en voeg de gesmolten boter toe. Roer dit goed door elkaar en meng dit door het deeg met een gladde spatel (het meel is super plakkerig!)
Doe het deegmengsel in de cakevorm met de gladde spatel (niet met je handen, want dat deeg krijg je echt niet van je handen af). Laat het vervolgens nog zo'n 60 minuten rijzen op een warme plek of in de oven.
Zet vervolgens de heteluchtoven op 180 graden en zet onder in de oven een hittebestendig bakje met water. Het brood droogt hierdoor minder snel uit. Bak het suikerbrood in ongeveer 30 minuten mooi bruin.
Laat het afkoelen buiten de oven. Het lekkerste is om het dezelfde dag te eten. Het brood blijft lang vers in een afgesloten bak. Maar mocht je echt zeker willen weten dat je iedere dag een verse plak suikerbrood eet vries dan losse plakken in.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.