Zomerse veganistische risotto met paddenstoelen voor risotto en kastanjechampignons. Voor de smaak worden er verse Italiaanse kruiden en pijbommpitten toegevoegd. We gebruiken in dit recept ook witte wijn, maar mocht je de risotto zonder wijn willen maken dan kan dat door extra bouillon toe te voegen.
De risotto kan geserveerd worden met plantaardig geraspte kaas.
Snipper de ui. Snij 1 bakje paddenstoelen in stukjes. Snijd de kruiden fijn, verwijder harde steeltjes.
Verhit olie in een wok en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Schep de rijst erdoor en bak 3 minuten mee.
Voeg de gesneden champignons, de helft van de kastanjechampignons, de kruiden, de wijn en het water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven.
Laat minimaal 20 minuten zachtjes onafgedekt koken tot bijna al het vocht is opgenomen.
Verhit de koekenpan en rooster pijnboompitten goudbruin.
Snijd het 2e bakje champignons in stukjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de rest van de champignons 4 minuten op hoog vuur.
Voeg de gebakken champignons toe en strooi de pijnboompitten erover.
Serveer met de geraspte vegan kaas.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.