Print opties:

Vegan pompoen wortelstamppot

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 35 minuten
Porties 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

Lekker zoete stamppot, waarbij je door de toevoeging van pompoen uit de oven het vlees niet eens mist. Serveer de stamppot met nootmuskaat.

Mocht je deze stamppot wel met vlees willen eten dan adviseer ik kleine gehaktballen. 

 

Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 800 gr pompoenblokjes
  • 500 gr winterwortelen
  • 1 tl peper
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier en laat deze in ongeveer 15- 20 minuten karamelliseren. 

  3. Schil de aardappelen en snijd de in kwarten of nog kleiner. Schil de wortelen en snijd deze in plakjes. 

  4. Kook de aardappelen samen met de wortelen gaar in 10 tot 15 minuten.

  5. Stamp de aardappelen en de wortelen fijn. Voeg dan de pompoen toe en stamp of roer dit erdoor. Voeg een beetje peper toe. 

  6. Serveer de stamppot met nootmuskaat. 

Keywords: veganistisch, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.