Print opties:

Vegetarische peperonata

Kookmethode
Keuken
Gangen
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 35 minuten Totale tijd: 55 minuten
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Beschrijving

Italiaans groentegerecht met aubergines, courgettes, tomaten en paprika's dat klaar wordt gestoofd, zodat de smaken er goed in trekken. Lekker met een glutenvrije broodje.

Ingrediënten
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 aubergines
  • 4 rode puntpaprika's
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 1 theelepel oregano
  • 7 gram verse basilicum
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 glutenvrije afbakbroodjes (Schnitzer)
Bereiding
  1. Snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd in lengte of in partjes.

  2. Snijd de aubergines in blokjes en maak de puntpaprika en paprika schoon. Snijd de paprika’s in blokjes van 3 cm. Snijd de courgette en tomaten in blokjes van 2 cm.

  3. Verhit wat olie in een wok en fruit de ui.

  4. Zet het vuur wat hoger en voeg de aubergine toe. Bak deze omscheppend 5 minuten mee tot ze goudbruin zijn. Voeg de aardappelen en de paprika toe.

  5. Voeg de courgette en de tomaten toe.

  6. Breng op smaak met de oregano en peper en roer goed door.

  7. Zet het vuur lager en laat 25 minuten met de deksel op de pan zachtjes stoven. Schep regelmatig om. De groenten moeten knapperig blijven.

  8. Verwarm de oven voor en bak het glutenvrije brood af volgens de aanwijzing op de verpakking.

  9. Haal de pan van het vuur en laat de peperonata 10 minuten rusten.

  10. Bestrooi met de basilicumblaadjes en serveer met het glutenvrije brood.

Keywords: vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.