Lekker zomers pasta gerecht. Frisse vegan pasta met kastanjechampignons, witte champignons en oesterzwammen. De saus wordt gemaakt van de plantaardige variant van crème fraîche met verse kruiden en citroenrasp.
Snijd de champignons in plakken en scheur de oesterzwammen in stukken.
Kook de penne volgens de beschrijving op de verpakking.
Snipper de ui, snijd de platte peterselie fijn en ris de tijm van de takjes.
Rasp de gele schil van de citroen.
Verhit de olie in een grote wok en bak de paddenstoelen 5-10 minuten op middelhoog vuur en draai dan het vuur hoog en laat deze even goed aanbakken. Druk af en toe even goed aan.
Bak de ui en tijmblaadjes nog 4 -5 minuten mee.
Giet de pasta af en vang 100 ml kookvocht op.
Voeg de pasta, de crème fraîche, het kookvocht, de helft van de peterselie en de helft van het citroenrasp toe. Verwarm even goed door.
Breng op smaak met versgemalen peper.
Bestrooi met de rest van de peterselie en de rest van het citroenrasp.
Snijd de citroen in parten en serveer erbij.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.