Print opties:

Vegan pastasalade met spinazie

Kookmethode ,
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 25 minuten
Porties 4
Beste seizoen Lente
Beschrijving

Heerlijke lauwwarme pastasalade met babyspinazie en cherry tomaatjes. Deze pastasalade wordt gemaakt van de glutenvrije ravioli agli spinaci die bij de AH verkrijgbaar is. De dressing maak je zelf door basilicum te pureren met olijfolie en balsamico. 

Ingrediënten
  • 500 gr glutenvrije ravioli agli spinaci
  • 2 courgettes
  • 100 gr babyspinazie
  • 250 gr cherry tomaten
  • 85 gr rucola
  • 5 gr verse basilicum
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 el milde olijfolie
Bereiding
  1. Kook de verse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de courgettes in kleine stukjes en halveer de cherry tomaatjes.

  3. Roerbak de courgettes met een beetje olie in een wok gedurende 3 minuten. Breng op smaak met peper.

  4. Pluk de basilicum blaadjes en pureer deze met 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie tot een gladde dressing.

  5. Meng in een grote schaal de courgette met de dressing en schep de spinazie, rucola en cherry tomaatjes er doorheen.

  6. Roer de pasta er voorzichtig doorheen.

Keywords: veganistisch, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.