Vegan minestrone soep met veel groenten. De smaakmaker in deze soep is de basilicum. Het is lekker om bij het bakken van de groenten al basilicum kruiden toe te voegen, zodat de smaak lekker vol wordt.
Let bij de bouillonblokjes goed op dat je de glutenvrije en vegan variant koopt.
Voor de verandering kun je in plaats van vastkokende aardappelen ook zoete aardappel toevoegen. Weer even iets anders.
Snijd alle groenten in de kleine blokjes en hak de basilicum fijn.
Verhit 1 eetlepel olie in een grote braadpan. Voeg de in blokjes gesneden bleekselderij en wortel toe. Bestrooi met basilicum kruiden. Bak dit onder af en toe roeren ongeveer 3- 5 minuten aan.
Voeg de in blokjes gesneden courgette toe en bak even mee (ongeveer 3 minuten).
Verwarm de bouillon in een soeppan. Als de groenten wat zachter zijn voeg je de deze toe aan de groentebouillon samen met de tomatenblokjes en aardappelen.
Roer en laat de soep 15 minuten sudderen op laag vuur. Voeg de fijngehakte basilicum toe. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer met glutenvrije stokbrood en kruidencrème of pesto.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.