Print opties:

Vegan erwtensoep

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 100 minuten Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Porties 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

Smaakvolle erwtensoep, waarbij de groenten apart worden gebakken en later worden toegevoegd aan de spliterwtenbouillon. Ik bak de groenten in een grote wok, zodat ze goed gaar en zacht worden. 

Na het toevoegen van de groenten en de bladselderij nog even kort laten koken, zodat de smaken goed samensmelten. Daarna heb ik het even kort gepureerd, zodat de grootste stukken groenten wat fijner werden. Maar als je van een grove erwtensoep houdt kun je het ook direct gaan eten. Smullen maar. 

Er blijft genoeg over om nog een keer van te eten, snel invriezen en dan nog een keer genieten. 

 

Ingrediënten
  • 500 gr spliterwten
  • 200 gr fijngesneden prei
  • 800 gr winterwortelen
  • 1 knolselderij
  • 400 gr pastinaak
  • 1 bs bleekselderij
  • 1/2 bs bladselderij
  • 2 l groentebouillon
Bereiding
  1. Zet de spliterwten op met de groentebouillon en laat het aan de kook komen. Laat de spliterwten 1,5 uur zachtjes gaar koken, zo lang dat ze uit elkaar vallen.

  2. Maak alle groenten schoon en snijd alles in even grote stukken. Zet alle groenten per soort even apart.

  3. Roerbak alle groenten van hard naar zacht in een wok met een beetje olie, dus eerst de knolselderij, de wortel, de pastinaak, de bleekselderij en de prei. Wacht met toevoegen van de volgende groenten tot de vorige groenten bijna gaar is.

  4. Haal ondertussen de blaadjes van de steeltjes van de bladselderij en hak de selderij fijn.

  5. Voeg de groenten en de bladselderij na 1,5 uur toe aan de bouillon en laat alles nog even samen koken. Voeg eventueel peper toe. 

  6. Pureer de soep, zodat de soep meer een geheel vormt en de grove stukken weg zijn.

  7. Heerlijk met een glutenvrij stokbroodje

Keywords: veganistisch, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.