Print opties:

Vegan suikervrije appelkruimeltaart

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Tijd
Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 30 minuten Rusttijd: 120 minuten Totale tijd: 3 uren
Porties 6
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Na vele pogingen met variaties op recepten is het eindelijk gelukt om een eigen creatie te maken van een vegan appeltaart met glutenvrije havermeel. Havermeel combineert heerlijk met Elstar appelen, waar ik al mijn hele leven appeltaarten mee maak (zelfs nog met de pakken van Koopmans). Het recept is gebaseerd op een bakvorm van 24 cm. Wil je een kleine proefversie maken dan deel je de hoeveelheden door 2,5 voor een bakvorm van 16 cm. 

Ingrediënten
  • 75 gr boter (plantaardig)
  • 250 gr havermeel (glutenvrij)
  • 125 gr amandelmeel (glutenvrij)
  • 5 el havermout (glutenvrij)
  • 75 ml kokosmelk
  • 100 gr agave siroop
  • 1 snufje zout
  • 12,5 gr bakpoeder
  • 8 - 10 appels (Elstar)
  • 125 gr rozijnen
  • 2,5 el kaneel
Bereiding
  1. Smelt de plantaardige boter kort op laag vuur, totdat het vloeibaar is. Meng dit vervolgens met het amandelmeel, havermeel, de kokosmelk, 75 g agave siroop, het zout en de bakpoeder. Voeg eventueel een beetje kaneel toe.

  2. Kneed alles tot een deeg. Laat het deeg minimaal 30 en maximaal 60 minuten rusten in de koelkast in vershoudfolie.

  3. Week de rozijnen in lauw water (minimaal 15 minuten). Schil  de appels en snijd deze in kleine stukjes. Meng met de appels met de rozijnen en naar smaak met de overige kaneel. 

  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met de plantaardige boter of olie of bekleed deze met bakpapier. 

  5. Neem het deeg uit de koelkast. Houd ongeveer 1/3 deel apart. Gebruik het deeg om de bodem en rand van de springvorm te bekleden. Verdeel het appel-rozijnen mengsel nu over de bodem.

  6. Meng het overige deeg met de havermout en 25 g agave siroop, zodat het kruimelig wordt. Verdeel dit over het appel-rozijnen mengsel.

  7. Bak de appelkruimeltaart in 30 - 40 minuten gaar. Let goed op of de taart al bruin genoeg is en haal deze dan uit de oven. Laat ongeveer 1 uur afkoelen in de vorm. 

Keywords: veganistisch, glutenvrij, suikervrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.