Pittige zalm traybake uit de oven met aardappel, winterwortel, courgette, paprika en rode ui. Door de toevoeging van vadouvan met olie krijgt het een pittige smaak.
Doordat ik voor 4 personen veel groenten gebruik bak ik in eerste instantie de aardappelen en de groenten op 2 verschillende bakplaten. Van de groenten komt ook nogal wat vocht af, dus als je de groenten pas later op de bakplaat met de aardappelen legt blijven de aardappelen lekker krokant.
Mocht je de bereidingstijd willen verkorten dan kun je in plaatst van 1 kg vastkokende aardappelen, 1 kg partjes met schil gebruiken.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Schil de aardappelen en snijd in parten van ca. 1 cm dik.
Snijd de courgette in plakken van ca. 1 cm.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van ca. een ½ cm.
Meng de aardappelen met twee eetlepels olijfolie en een eetlepel vadouvan. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de groente met twee eetlepels olijfolie, ee eetlepel vadouvan, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak beide bakplaten in ca. 30 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.
Voeg de laatste 8 - 10 minuten de bakplaten samen tot 1 bakplaat en leg de zalm met de huid naar boven erbij en bak gaar.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.