Smaakvolle traybake uit de oven met zalm. Door de toevoeging van krieltjes, courgettes en cherrytomaatjes is dit een kindvriendelijk gerecht. De traybake wordt gekruid met verse basilicum. In het recept worden ook zwarte olijven toegevoegd voor de extra smaak.
Verwarm de oven voor op 200 °C en bedek een diepe bakplaat met bakpapier.
Snijd de krieltjes in kwarten of door de midden en kook deze 7 – 9 minuten. Giet deze af en laat uitdampen.
Snijd de courgettes in schijfjes en de helft van de basilicum blaadjes kleiner.
Meng de courgetteschijfjes met de krieltjes, de basilicumblaadjes, olijven en 2 eetlepel olijfolie en strooi dit uit over de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en bak dit 20 minuten in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de zalm in gelijke stukken per persoon en bestrijk deze met olijfolie. Pers een halve citroen er boven uit en bestrooi met peper.
Halveer de cherrytomaten en pluk de rest van de basilicumblaadjes.
Voeg na 20 minuten de zalm toe en bak nog 8 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de tomaatjes toe.
Neem uit de oven en serveer de rest van de citroen en de basilicumblaadjes erbij.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.