Print opties:

Traybake zalm met asperges

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 40 minuten
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Een heerlijke schotel uit de oven met zalm, pancetta, aardappelen, broccoli, groene asperges en cherrytomaten. Op verschillende tijdstippen voeg je iets toe aan deze schotel, zodat alles perfect gaar wordt.  

We eten deze op dit moment niet zo vaak, omdat de prijzen van de zalm de pan uit rijzen. Daarnaast zijn groene asperges ook niet goedkoop. Maar als we de traybake dan een keertje eten is het wel extra smullen. Ons neefje is een slechte eter, maar schepte toch 2 keer op toen hij deze traybake voorgeschoteld kreeg. 

 

Ingrediënten
  • 600 gr broccoli (2 stuks)
  • 350 gr asperges
  • 700 gr aardappelpartjes met schil
  • 250 gr cherrytomaten
  • 400 gr zalmfilet
  • 100 gr pancetta
  • 2 tl oregano
  • 1 limoen
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Snijd de broccoli in roosjes, kook 3 minuten en laat uitlekken.

  3. Leg de aardappelschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout en bak 15 minuten in het midden van de oven.

  4. Snijd ondertussen de zalm in een gelijk stuk per persoon en halveer de tomaten.

  5. Neem de bakplaat uit de oven. Verdeel de broccoli, asperges, pancetta en oregano over de aardappelen en bestrooi met oregano. Bak 15 minuten in het midden van de oven.

  6. Voeg de laatste 6-8 minuten de zalm toe (afhankelijk van de dikte van de zalm) en de laatste 5 minuten de tomaatjes.

  7. Neem uit de oven. Halveer de limoen en besprenkel het gerecht naar smaak met limoensap. Serveer de rest van de limoen erbij.

Keywords: visgerecht, vleesgerecht, zuivelvrij, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.