Print opties:

Traybake zalm, courgettes en cherry tomaten

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 40 minuten
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Eenvoudig te maken traybake met zalm, courgettes, cherrytomaten, zwarte olijven en verse basilicum. De traybake wordt geserveerd met yoghurt met basilicum olie. 

Ingrediënten
  • 750 gram krieltjes
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 courgettes
  • 4 stukken zalm
  • 40 gram verse basilicum
  • 10 zwarte olijven
  • 2 citroenen
  • 0.5 theelepel mosterd
  • 6 eetlepel kokosyoghurt (of vegan Griekse youghurt)
  • 5 eetlepel olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de krieltjes door de helft en kook in 9 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen.

  3. Snijd de courgettes in plakjes.

  4. Meng de helft van de basilicumblaadjes door de krieltjes, courgetteplakjes en zwarte olijven met 2 el olijfolie.

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel over de bakplaat. Bak 20 minuten in het midden van de oven.

  6. Bestrijk ondertussen de zalmfilets met wat olie en pers 1 citroen erboven uit, bestrooi eventueel met zout en peper.  

  7. Leg ze samen met de cherrytomaten op de groenten in de oven en bak nog 8-10 minuten mee.

  8. Maal de rest van de basilicum met het sap van een halve citroen, de mosterd en 2 el  olijfolie in een vijzel of keukenapparaat en meng dit een beetje losjes door de yoghurt zodat het er gemarmerd uit ziet)

  9. Serveer de traybake samen met de gemarmerde yoghurt

Keywords: visgerecht, zuivelvrij, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.