Print opties:

Traybake van kip en pastinaak

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 4
Beste seizoen Winter
Beschrijving

Door de kip te kruiden met al-andalus (Jonnie Boer) wordt dit een heerlijk ovengerecht in combinatie met pastinaak, prei en winterwortelen. Op het moment dat de gekruide kip wordt toegevoegd worden de groentes bestrooid met plantaardig geraspte kaas. In plaats van pastinaak kun je ook knolselderij gebruiken. 

We eten deze traybake met gebakken krieltjes, maar die kun je ook weglaten. 

Ingrediënten
  • 400 gr pastinaak
  • 600 gr winterwortelen
  • 2 prei
  • 750 gr krieltjes
  • 300 gr kipfilet
  • 1 el al-andalus (Jonnie Boer)
  • 100 gr geraspte kaas (plantaardig)
  • 3 el olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1,5 – 2 cm. Schil de winterwortelen en snijd in schuine stukken.

  3. Maak de prei schoon en snijd in ringen.

  4. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. Bak 30 minuten in het midden van de oven.  

  5. Snijd de kipfilets in de lengte door de midden. Maak een marinade van 1 el olijfolie en de al-andalus kruiden. Marineer de kip in deze marinade.

  6. Snijd de grote krieltjes in kwarten en de kleine in helften. Kook de krieltjes 8 minuten.

  7. Leg na 20 minuten baktijd de kip tussen de groenten en bestrooi met plantaardig geraspte kaas.

  8. Verhit olijfolie in een wok en bak de krieltjes bruin, bestrooi eventueel met zout.

  9. Serveer de gebakken krieltjes met de traybake.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.