Print opties:

Traybake pompoen met krieltjes

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 35 minuten Totale tijd: 45 minuten
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Beschrijving

Heerlijk herfstrecept voor in de oven. Eenvoudig te maken en doordat het een traybake is, kun je tussendoor rustig wat anders gaan doen. De oven doet zijn werk. 

Ingrediënten
  • 800 gr pompoenblokjes
  • 750 gr krieltjes
  • 1 rode ui
  • 215 gr runder chipolataworstjes (biologisch)
  • 5 gr verse tijm
  • 2 el olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

  2. Was de krieltjes en halveer ze. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Meng in een kom de krieltjes met een deel van de tijm en 1 eetlepel olie.

  4. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 35 minuten in de oven.  

  5. Pel de ui en snijd deze in 6 parten. Snijd de worstjes open en verwijder het vel en snijd de worstjes in kleine stukken.

  6. Meng in een kom de pompoenblokjes, ui en de worstjes met de rest van de tijm en de olie. Voeg peper en eventueel zout toe.

  7. Schep na 20 minuten de bakplaat om en voeg de pompoen, ui en worstjes toe.

  8. Serveer als de pompoen gekarameliseerd is.

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.