Print opties:

Traybake pompoen en gnocchi

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 30 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Beschrijving

De pompoen zorgt voor een ovenschotel die heerlijk smaakt in de herfst. In combinatie met verse gnocchi, de smaak van gerookte amandelen en de Violife Greek white is dit een feel good ovenschotel. De rucola maakt het helemaal af. 

Zorg er wel voor dat je de verse gnocchi gebruikt, want de gnocchi uit het schap bevatten gluten. 

De violife voegen we kort toe in de oven, zodat deze lekker samenvoegt met de pompoen en de gnocchi. Je kunt er ook voor kiezen om de violife in blokje op tafel te zetten, zodat je deze later kunt toevoegen. De plantaardige variant smelt namelijk snel weg in de oven.  

Ingrediënten
  • 800 gr pompoenblokjes
  • 400 gr verse gnocchi
  • 150 gr Greek White (violife)
  • 50 gr gerookte amandelen
  • 50 gr rucola
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

  2. Verdeel de pompoenblokjes en de gnocchi over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster deze 20 - 25 minuten in de oven.

  3. Haal na 10 – 15 minuten de plaat uit de oven en zet de violife kaas in het midden en zet de plaat weer terug in de oven.

  4. Hak de gerookte amandelen grof.

  5. Haal de bakplaat uit de oven en schep nog even door.  

  6. Bestrooi met de amandelen en de rucola.

Keywords: veganistisch, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.