Traybake uit de oven met pangasius, krieltjes, venkel en bospeen. De platte peterselie en de rasp van de sinaasappel geven de groenten een frisse smaak.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de krieltjes en kook deze 5 minuten.
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in partjes.
Verwijder de top van de bospeen, halveer de peen in de lengte en snijd doormidden.
Doe de venkel, bospeen en krieltjes in een grote kom.
Boen de sinaasappel school en rasp de oranje schil. Meng het sinaasappelrasp, de olie en mosterd en meng door de groenten in de kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de pangasiusfilet in repen van 2 cm breed en bestrooi met zout. Schep voorzichtig door het groentemengsel.
Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 25 minuten gaar. Tussentijds omscheppen is niet niet nodig.
Snijd de sinaasappel in 8 parten en de peterselie fijn. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer de sinaasappelparten erbij.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.