Print opties:

Traybake met (vega) worst en venkel

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 45 minuten Totale tijd: 1 uur
Porties 4
Beste seizoen Herfst
Beschrijving

De mix van venkelknol, krieltjes en (vega)worst uit de oven is heerlijk. Maar door de toevoeging van oosterse kruiden is het een traybake die gemaakt is voor een gure herfst of winterdag. Voor het recept heb ik de Baharat kruiden van Jonnie Boer gebruikt, maar je kunt ook andere Oosters kruiden gebruiken (Souq heeft ook een heerlijke variant). 

Het is een vegetarisch recept, maar als je de worst vervangt door kip braadworst natuurlijk niet meer. 

 

Ingrediënten
  • 2 venkelknollen
  • 500 gr krieltjes (of stoomaardappelenmix)
  • 100 gr babyspinazie
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 2 takjes rozemarijn (of 5 gram)
  • 4 vega braadworsten (of kip braadworsten)
  • 2 el Baharat kruiden (of andere middenoosterse kruiden)
  • 2 el olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de stelen en de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in parten.

  3. Halveer de grote krieltjes en boen de appel schoon. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in parten.

  4. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd deze fijn.  

  5. Meng de venkel, aardappel, appel, rozemarijn met de worst, de Baharat kruiden en de olijfolie en verdeel dit over de beklede bakplaat. Bak ca 45 minuten in de oven en schep halverwege om.

  6. Rasp de schil van de sinaasappel.

  7. Neem de traybake uit de oven en schep de babyspinazie en de sinaasappelrasp erdoor. Bestrooi met het venkelgroen.  

Keywords: veganistisch, glutenvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.