De bovenkant van de kabeljauw wordt ingesmeerd met tomatentapenade en daarna ingewikkeld in de parmaham, zodat het een knapperig gerecht uit de oven wordt.
De combinatie van deze kabeljauw met aardappelen met rode schil en asperges maakt het een bijzonder smaakvol gerecht.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel de aardappelen over de ovenschaal en spray ze in met een beetje olie. Voeg eventueel zout en peper toe.
Rooster het geheel in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Schep af en toe om.
Breek ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges schuin doormidden. Schep de rest van de olie erdoor.
Dep de vis droog. Snijd de vis door de midden, bestrijk met de tapenade en bestrooi met (versgemalen) peper. Wikkel elk stukje vis in een plak ham.
Neem de aardappelen na 15 minuten uit de oven. Schep de aardappelen om met de asperges. Zet weer in de oven. Leg na 5 minuten de kabeljauwfilets er bovenop en bak de vis in ca. 10 minuten gaar.
Bedankt voor het bezoeken van mijn website.