Print opties:

Thaise beefsalade

Kookmethode
Keuken
Gangen
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 15 minuten Rusttijd: 30 minuten Totale tijd: 1 uur
Porties 4
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Thaise salade met gemarineerde entrecote. Heerlijk met gebakken krieltjes of aardappeltjes.

Ingrediënten
  • 400 gram entrecote
  • 4 kropjes romaine sla
  • 1 komkommer
  • 2 cm verse gember
  • 1 Thaise chilipeper
  • 3 limoenen
  • 3 stengels citroengras
  • 4 takjes munt
  • 4 takjes koriander
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 4 eetlepels ongezouten pinda's
Bereiding
  1. Rasp de gember fijn, maak het pepertje schoon en hak het fijn en pers de limoenen uit.

  2. Verwijder het buitenste blad van de citroengras en snijd het zachte deel in dunne plakjes.

  3. Hak de helft van de muntblaadjes en korinaderblaadjes fijn.

  4. Meng in de slakom het limoensap met de vissaus, geraspte gember, bruine suiker, koolzaadolie, citroengras, chilipeper, munt en koriander.

  5. Schroei de entrecote aan beide kanten 30 sec in een gloeiendhete grillpan. Laat afkoelen op een plank. Snijd vervolgens in reepjes van 1 cm dik.

  6. Voeg het vlees toe aan de marinade en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  7. Trek de blaadjes van de sla los. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Verdeel de sla en de komkommer over een grote schaal en voeg het vlees met de marinade toe.

  8. Verdeel de rest van de munt en koriander over de salade en bestrooi met de pinda’s.

  9. Serveren met gebakken aardappeltjes

Keywords: vleesgerecht, glutenvrij, zuivelvrij

Bedankt voor het bezoeken van mijn website.